Featured Posts

Wallpaper DesktopWallpaper Desktop:Love ni aku ada buat wallpaper untuk desktop. kalau ada yang nak download, boleh download di sini

Readmore

Panduan Percuma Nuffnang – Jana Trafik , Wang dr reze tidak terlibat dengan mana-mana aktiviti meninggalkan komen di blog (Spam) atau forum, 100% enjin carian...enjin carian sahaja ok..

Readmore

nak bg komen ke tak "u follow i, i follow u balik", paksaan komen, pasal copycat, dan suruh klik iklan nuff.mmg rata-rata yang buat entri pasal ni mesti tidak puas hati dengan blogger lain. ada yang tersangat marah, ada yg beremosi sikit je..dan ada hanya yg beri teguran..teguran mengingati antara satu sama lain...

Readmore

Monday, December 28, 2009

0
3D-Graphics wallpaper


I Miss you
(1280x1024, 95K)
Download Wallpaper
___________________________________________________________


3D Vehicles
(1600x1200, 188K)
Download Wallpaper
___________________________________________________________




Glow
(1600x1200, 176K)
Download Wallpaper
___________________________________________________________


Magic Valley
(1600x1200, 448K)
Download Wallpaper
_______________________________________________________________

Eclipse
(1600x1200, 277K)
Download Wallpaper
_______________________________________________________________

why so alone
(1024x768, 167K)
Download Wallpaper
credit to http://www.fantom-xp.com
Read More!

Wednesday, December 9, 2009

0
Tutorial: Sticky Mode / Sticky Entry

tutorial ni, untuk jadikan entri kita ni sentiasa ada di atas, walaupun ada update entri terbaru.

1) taip entri dan tajuk entri macam biasa.


2) klik balik entri tadi, klik pada post options, dekat bahagian post date and time, tukar tarikh dan masa yang kita nak publish.


3) publish entri kita tu..siap..=) Read More!

Tuesday, November 17, 2009

1
tutorial photoshop: Fake Miniature Scenes



___________________________________________________



1) Klik dekat edit Quick Mask Mode (Q)
2) Klik dekat gradient tool (G)
3) Klik dekat Reflected gradient
- dan edit pada gambarajah anda supaya jadi seperti dalam imej di atas



4) klik semula pada edit Quick Mask Mode (Q)..warna merah hilang dan akan kelihatan garisan putus-putus pada bahagian merah tadi..
5) klik filter

6) pilih blur -> lens blur

dan setkan amount seperti dalam gambarajah..dah siap klik ok..

ulangi step 1 hingga 6 untuk blur kan bahagian atas pula..

dan hasil seperti di bawah..


credit to: http://www.visualphotoguide.com
Read More!

Saturday, November 14, 2009

0
10 Widescreen Wallpapers

saiz: 1280x1024px, 1280x800px, 1024x768px
credit to: http://abduzeedo.com
______________________________________________________


saiz: 1920 x 1200px
credit to: http://abduzeedo.com
______________________________________________________


Saiz: 1280×1024, 1680×1050
credit to: http://iunewind.com
______________________________________________________

Saiz: 1440 x 900, 1280 x 800
Credit to: http://www.wallpapers-room.com
______________________________________________________

Saiz: 1280 x 960 1152 x 864 1024 x 768
Credit to: http://www.wallpapers-room.com
______________________________________________________

Saiz: 1600 x 1200px
http://fc06.deviantart.net
______________________________________________________

Saiz: 958×595px
Credit to: http://hemingway81.deviantart.com
______________________________________________________

Saiz: 1200×750
Credit to: http://www.deviantart.com
______________________________________________________


Saiz: 1280 x 800px , 1024 x 768px
Credit to: http://www.zixpk.com


klik read more utk wallpaper yg lain.. Read More!

Thursday, November 12, 2009

0
Show the total Number of Posts & Comments

contoh seperti di atas..

1. Log in blogger account
2. Klik "Layout" link.
3. Klik "Add a Gadget"
4. Klik "HTML/JavaScript" button.
5. Copy code di bawah ni, paste dalam di ruangan "HTML/JavaScript"


<script style="text/javascript">
function numberOfPosts(json) {
document.write('Total Posts: <b>' + json.feed.openSearch$totalResults.$t + '</b><br>');
}
function numberOfComments(json) {
document.write('Total Comments: <b>' + json.feed.openSearch$totalResults.$t + '</b><br>');
}
</script>

<ul><li><script src="http://yourblog.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=json-in-script&callback=numberOfPosts"></script></li>
<li><script src="http://yourblog.blogspot.com/feeds/comments/default?alt=json-in-script&callback=numberOfComments"></script></li></ul>
<center><span ><a href="http://realtrix.blogspot.com/" rel=”dofollow”>Get This Widget</a></span></center>


6) Jangan lupa gantikan "http://yourblog.blogspot.com/" dengan url blog anda
7) save

tiada sambungan, tak perlu klik read more Read More!

0
Tutorial: Add a Favicon

contoh seperti di atas

1) create satu imej bersaiz 16px X 16 px

2) uploadkan imej td , di salah satu hosting free cth: image shack

3) Login Blogger.com

4) .Klik Layout -> Edit HTML. -> klik Expand Widget Templates

5) Backup template asal dulu

6) Cari <title><data:blog.pageTitle/></title> atau guna "ctrl+F"

7) Letak code di bawah selepas <title><data:blog.pageTitle/></title>


<link href='your ico file URL' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>


8)copy url imej yg kita upload td dan paste url td di 'your ico file URL'

9) save template anda

tiada sambungan, tak perlu klik read more Read More!

Wednesday, November 11, 2009

0
10 Creative Typographical Desktop Wallpapers

jom tukar wallpaper korang pada yg cun cun ni..


Download & Source
_________________________________________________________________


Download & Source
_________________________________________________________________




Download & Source
_________________________________________________________________

Download & Source
_________________________________________________________________

Download & Source
_________________________________________________________________

Download & Source
_________________________________________________________________

Download & Source
_________________________________________________________________

Download & Source
_________________________________________________________________

Download & Source
_________________________________________________________________

Download & Source

credit to: http://speckyboy.com



klik read more utk wallpaper yg lain.. Read More!