Featured Posts

Wallpaper DesktopWallpaper Desktop:Love ni aku ada buat wallpaper untuk desktop. kalau ada yang nak download, boleh download di sini

Readmore

Panduan Percuma Nuffnang – Jana Trafik , Wang dr reze tidak terlibat dengan mana-mana aktiviti meninggalkan komen di blog (Spam) atau forum, 100% enjin carian...enjin carian sahaja ok..

Readmore

nak bg komen ke tak "u follow i, i follow u balik", paksaan komen, pasal copycat, dan suruh klik iklan nuff.mmg rata-rata yang buat entri pasal ni mesti tidak puas hati dengan blogger lain. ada yang tersangat marah, ada yg beremosi sikit je..dan ada hanya yg beri teguran..teguran mengingati antara satu sama lain...

Readmore

Tuesday, November 17, 2009

tutorial photoshop: Fake Miniature Scenes



___________________________________________________



1) Klik dekat edit Quick Mask Mode (Q)
2) Klik dekat gradient tool (G)
3) Klik dekat Reflected gradient
- dan edit pada gambarajah anda supaya jadi seperti dalam imej di atas



4) klik semula pada edit Quick Mask Mode (Q)..warna merah hilang dan akan kelihatan garisan putus-putus pada bahagian merah tadi..
5) klik filter

6) pilih blur -> lens blur

dan setkan amount seperti dalam gambarajah..dah siap klik ok..

ulangi step 1 hingga 6 untuk blur kan bahagian atas pula..

dan hasil seperti di bawah..


credit to: http://www.visualphotoguide.com

1 comments:

Sismadi said...

very nice blog and excellent posting...
leave ur comment when u visit to my blog.

Interest programming? just visit All About Programming, read and leave comment...
Wannabe learn about blog, visit me in Let Go Blogs

Post a Comment